Payment Application as Service

Möjligheten att använda din egen Android applikation direkt på en betalterminal från Westpay.

Vad är PAaS?

Payment Application as Service (PAaS) är Westpay's lösning där vi möjliggör för er att installera och använda er egen Android applikation direkt på våra betalterminaler.

  • Ni styr själva er utveckling vilket betyder att ni bygger, testar, underhåller, felsöker och driftsätter er egen kod.

  • Westpay underhåller ett bibliotek vilket ger er tillgång att starta betalningar eller använda hårdvara som normalt inte finns tillkopplat till en Android-enhet likt kortläsare, skrivare och systeminställningar.

 

Se dokumentation

 

 

Hur kan detta användas och finns det några begränsningar?

För att hålla det enkelt försöker vi att begränsa er så lite som möjligt, när det är möjligt. Vi ser till att skydda PCI-relaterade delar och tillhandahåller er en uppsättning funktioner via PAaS biblioteket som kan användas för att utföra säkra korttransaktioner. Ert fokus är er produkt och hur denna skall fungera på en betalterminal

Här är några förslag på vad man kan skapa:

  • En allt-i-ett-lösning där er kassaregistermjukvara används direkt i betalterminalen.
  • En egen lösning för lojalitet med unika medlemsförmåner
  • En app som pratar ett protokoll ni redan har integrerat idag och därmed skapar en brygga mellan terminal och kassaregister.

Vilka steg krävs?

1. Din idé

2. Miljö

3. PAaS Lib

4. Bygg din App

5. Validering

6. Leverans


Lösningar byggda med PAaS

Westpay nyttjar kraften hos PAaS för att utveckla marknadsspecifika lösningar. Nedan är några exempel från vår egen portfölj:

Online API. Vår lösning för att ta en in-store terminal online. Lösningen som bygger på PAaS inkluderar både appen i terminalen och en backend med en REST API som överbryggar klyftan mellan terminalen och säljsystemet. Skapar därmed en lösning som fungerar oavsett teknikval eller infrastruktur.

onlineApi

 

Pay At Table v2. En lösning bygg att hantera betalningar direkt vid restaurangbordet. Lösningen inkluderar appen i terminalen och ett kommunikationsprotokoll mellan terminal och restaurangens säljsystem.

Skärmavbild 2023-11-30 kl- 09-20-48-png